Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.3.09

Omroepen

Het roezemoest weer dat het een aard heeft in omroepland. De kleine en de nieuwe omroepen lijken ieder jaar weer in een doodsstrijd verwikkeld om te overleven. En overleven doe je alleen als je voldoende leden hebt.

Dat is zo achterhaald. Bij politieke partijen kijkt toch ook niemand naar het ledenaantal? De SGP had in 2007 bijna 27000 leden (bron), meer dan D66, PVV en GroenLinks, partijen die meer zetels hebben in het parlement. De PVV heeft zelfs helemaal geen leden (is een stichting), maar wel 9 zetels.

Elke vier jaar omroepverkiezingen houden dan maar, en op basis daarvan de subsidies verdelen? We doen het gewoon tegelijk met de Tweede Kamerverkiezingen, dan is het financieel ook haalbaar.

Ik stem op Llink (ik kijk er niet naar maar is wel lekker correct deze dagen) of BNN en NIET op Powned (niet goed fout maar echt fout).

Johannes @ 09:55 | link |