Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.2.09

Van b-learning naar e-learning naar m-learning

Weet u nog? Vroeger zaten we braaf met onze neus in de boeken (b-learning) om iets te leren. Tegenwoordig kan dat achter de computer (e-learning). Gedoseerde informatie, geluid, beelden en interactie leren de cursist iets terwijl hij het gevoel heeft een spelletje te doen. E-learning is voor bedrijven die hun medewerkers iets willen leren ideaal: het bespaart tijd en kosten, is flexibel en integreert werken en leren.

24-7
De volgende stap lijkt m-learning te zijn: mobiel leren. Met de nieuwe lichting mobiele telefoons lijken de mogelijkheden onbegrensd. Je telefoon gebruiken om te bellen is ouderwets. Internetten, mailen, sms’en, mms’en, films kijken, muziek luisteren, fotograferen, spelletjes doen, ja zelfs wakker worden doe je dankzij de wekker op je telefoon. Met m-learning lijkt de ‘functie’ leren ook nog aan je telefoon toegevoegd. In de achtertuin, op het balkon, onderweg, in bad. Leren kan vanaf nu altijd en overal.

Wat is de volgende ontwikkeling? Ik hoop een functietoets O van Onbereikbaar, of R van Rust

Labels: , ,


Sibylle @ 11:01 | link |