Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.2.09

Traininkie kope?

‘Telefoonverkoop in dialect scoort’, schreef De Telegraaf afgelopen weekend over een consumentenonderzoek naar autoverzekeringen. Mijn gedachten gingen meteen uit naar onze eigen handelswaar (trainingen) en naar mijn eigen dialect (het Alblasserwaards). Zou het werken, ‘Hebbu un traininkie nòdug’?

Over dialect als verkooptactiek zei Ewoud Sanders in 2007: “Iemand die dialect spreekt, zo is het idee, verkoopt je geen flauwekul; die is eerlijk, natuurlijk, die zegt waar het op staat. Een dialectspreker vertegenwoordigt, zeg maar, de VOC-mentaliteit, de oer-Hollandse normen en waarden.”

Denkend aan de reclames van de SNS Bank, besluit ik potentiële klanten toch maar in het Standaardnederlands te blijven benaderen. Oer-Hollands genoeg, wat mij betreft.

Linda @ 13:40 | link |