Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.1.09

Toch geen geseling Wilders

In zijn speech afgelopen vrijdag aan de Islamitische Universiteit Rotterdam stelde de Amerikaanse moslimpredikant Khalid Yasin voor Geert Wilders een ‘juridical slap on the wrist’ te geven. De vertalers van het AD wisten daar wel raad mee en een rel was geboren. Een ‘traditionele afstraffing of geseling’ zou Yasin aanbevelen.

De PVV eiste zaterdag op basis van dat krantenbericht, dat Yasin gevangen gezet zou worden of het land uitgezet. Verder eiste Wilders een spoeddebat in de Kamer. Ook het CDA en de PvdA waren ‘geschokt’ door de uitspraken van Yasin. Kennelijk gebruiken ook zij het AD als hun belangrijkste informatiebron.

Moeilijk hoor dat vertalen, vooral als je toch al denkt te weten wat er staat. In het AD vanmorgen een rectificatie. Ze waren er na een heel weekend googelen achter:'een juridische tik op de vingers'

Anoniem @ 11:19 | link |