Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

30.1.09

Geen misverstand daarover

Terwijl ik het Van Middelkoopdebat analyseerde, viel de zin 'Geen enkel misverstand daarover' me op. Van Middelkoop zei dit in zijn spijtbetuiging vlak na een van zijn 'foutjes' in juni vorig jaar: 'Dat was dus fout. Geen enkel misverstand daarover.' Het fragment werd vorige week nogmaals uitgezonden in Pauw en Witteman. Maar ook eerder gebruikte Van Middelkoop deze zin, zoals hier.

Heeft Van Middelkoop deze zin zelf bedacht? Ik had die zin eerder en vaker gehoord. En na enige tijd wist ik aan wie ik moest denken: onze minister-president. Balkenende zegt voortdurend 'dat er geen misverstand over mag bestaan' of 'geen enkel misverstand daarover'. Zelfs in 2004 bezigde hij deze zin al.

Beide heren gebruiken de zin om hun standpunt te benadrukken. Maar de zin zelf gebruiken ze inmiddels zo vaak dat deze alle kracht verloren heeft. Je hoort het eigenlijk niet eens meer. Zouden de heren het zelf nog horen? Ik weet het niet. Geen misverstand daarover.

Karin @ 14:24 | link |