Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.12.08

Het nut van de iPod

Ik heb iets met mijn iPod. Ik gebruik hem niet eens elke dag, maar ik ben, zoals velen, gevallen voor het ontwerp. En soms denk ik toch: "Het is echt zo'n luxeartikel van deze tijd. 250 euro voor een harde schijf met een schermpje. Is dat nou allemaal nodig?"

Dat is het! Het maatschappelijke bestaansrecht van mijn iPod is bewezen. In Nijmegen onderzoeken ze hoe de iPod autisten in het dagelijks leven kan begeleiden. Autisten kunnen veel zelfstandig, maar gaan moeilijk om met onverwachte omstandigheden.

Daarom ontwikkelen ze een programma voor op de iPod waarin de gebruiker raad krijgt in dit soort omstandigheden. De iPod stelt vragen en leidt naar een mogelijke oplossing voor het plotseling opgetreden probleem. Om de gebruiker meer op zijn gemak te stellen, kunnen de vragen en de antwoorden ook voorgelezen worden, bijvoorbeeld door een familielid.

Meer over dit project (inclusief een kleine demonstratie)

Johannes @ 10:02 | link |