Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.12.08

Hoe is jouw digitale sollicitatie-ervaring?

Regelmatig adviseren wij organisaties over de kwaliteit van hun wervingsteksten op internet. Vaak zijn de teksten van sites voor personeelswerving van slechte kwaliteit. De focus van de teksten ligt dan niet bij de potentiƫle sollicitant maar bij de organisatie, of de teksten zijn zolang dat de gemiddelde sollicitant al lang is afgehaakt voordat hij bij het interessante gedeelte aankomt.

En de winnaar is...
Inmiddels is er een prijs ingesteld voor wat in nieuw-psychologisch de "beste digitale sollicitatie-ervaring" heet. De wervingssite van TenneT is hierbij als de beste uit de bus gekomen. Grappig is dat de juryleden nog steeds vasthouden aan de 2-secondenregel als het gaat om het trekken van de aandacht met een vacaturesite. Het zullen wel marketeers zijn.

Willem Hendrikx @ 06:08 | link |