Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

10.11.08

OBAMANIA

Werd er voor de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen al veel over Obama geschreven, nu hij de verkiezingen heeft gewonnen is het hek van de dam. Alle weekendbijlagen, blogs en tijdschriften hebben het maar over één man.

Voorlopig waag ik me maar niet aan een duiding van 's mans komst op aarde, maar op taalgebied heeft hij al duidelijk zijn sporen nagelaten. Talloos zijn inmiddels de samenstellingen waarin 'Obama' een prominente rol speelt.

Obamawoorden
Gesproken wordt over het 'Obamatijdperk', waarbij soms de periode van zijn geboorte wordt bedoeld (de jaren zestig) en soms de periode na zijn verkiezing (nu dus). Men spreekt over de Obamapuppy, Obamacampagne, Obama-administratie (overigens een gruwelijk Amerikanisme), Obamakinderen, Obamastijl, Obama-uitdaging, Obamaoplossingen, Obamaspeech, Obamaboeken, etc. Het tijdperk van Obamania is aangebroken. Het is wachten op de Obamatulp, het Obamaplein (zou er ooit een Bushplein of Bushlaan komen?)en de Obamaprijs.

Willem Hendrikx @ 06:54 | link |