Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

24.11.08

NaNoWriMo
U wist het misschien nog niet, maar over 6 dagen is ie alweer voorbij, de National Novel Writing Month kortweg NaNoWriMo. Ruim honderdduizend schrijvers wereldwijd leggen op 30 november de laatste hand aan hun roman van minstens 50.000 woorden (zo’n 175 pagina’s) waar ze op 1 november aan begonnen zijn. Volgens de website van de nano’s en wrimo’s is het ‘a fun, seat-of-your-pants approach to novel writing.’

Ook in Nederland doen zo’n 1300 mensen mee. En waarom? Belangrijkste motivatie is de ambitie ‘ooit’ schrijver te worden. Maar ja, als je 50.000 woorden in een maand geklopt hebt, ben je dan een schrijver? De organisatoren zijn gelukkig realistisch: ‘Make no mistake: You will be writing a lot of crap.’

Anoniem @ 09:47 | link |