Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.11.08

Loofbier
Kent u die term, loofbier? Ook wel aangeduid als rouwbier of uitvaartbier. Edwin Bos van Gero publishing, leverancier van rouwdrukwerk, gaf de Haarlemse brouwerij Jopen opdracht een speciaal bier te maken. Gebrouwen volgens een recept uit 1501 en bedoeld om te nuttigen 'op dĂ­e momenten die we heel bewust willen delen met onze vrienden en verwanten. Samen nadenken over de zingeving en diepgang in ons leven, bijpraten of plannen maken voor de toekomst. Allemaal momenten voor Loof.'
Bij het afscheid nemen dus. Persoonlijk heb ik niet zo'n behoefte aan een biertje tijdens uitvaartplechtigheden, maar qua marketing vind ik het wel geslaagd. En het brouwen van bijzondere bieren is natuurlijk altijd te prijzen. Inderdaad, ja: lovenswaardig…

Paul @ 14:04 | link |