Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

28.11.08

Lok-schuurtje?
Lokken is een trend bij de politie. Een trend die zorgt voor een schat aan nieuwe woorden. Maar wat betekenen al die woorden nu precies? Bij de aloude lokfiets kun je je nog wel wat voorstellen; je lokt er fietsendieven mee, die je dan op heterdaad kunt betrappen en vervolgens inrekenen. Simpel. Zo zijn ook een lok-TomTom of een lok-huis nog wel te snappen.

Maar wat lok je nu precies met een lok-oma, een lok-agente of een lok-hoer? Waarschijnlijk verschillende categorieën enge mannen. En lok-pedo’s? Ook zoiets.

Ik maak het nog wat moeilijker: lok-homo’s, lok-tieners en lok-klanten? Zij blijken respectievelijk potenrammers, winkeliers die drank aan minderjarigen verkopen en illegale prostituees of drugsrunners te lokken. De lok-buggy, daar kwam ik niet helemaal uit. Lokt babyrovers? Maar het lok-schuurtje vond ik ronduit onbegrijpelijk. Wat lok je daar in hemelsnaam mee? Gereedschapdieven? Na enige research kwam ik erachter dat je er pyromanen mee kunt lokken.

Uitlokken mag overigens weer niet. De politie mag niet actief mensen gaan benaderen met tips over homo's die je gemakkelijk in elkaar kunt slaan of oma’s die je in een handomdraai kunt beroven.

Anoniem @ 14:27 | link |