Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.11.08

Goed gereden, hoâh
Hagenees Sjaak Bral wil de Groningse politie Haags gaan leren. Bral, initiatiefnemer van Het Haags Tale Instituut 'is geschokt door de slechte kennis van het Haagse dialect'.

Een bewoner van Den Haag stond in Groningen terecht omdat hij in plat-Haags tegen een agente had gezegd: 'Goed gereden hoâh'. De vrouw dacht voor hoer te worden uitgescholden, terwijl de man beweerde juist een complimentje gegeven te hebben. Ter illustratie sprak hij een paar zinnen plat-Haags. Toen zijn Groningse advocaat dit ook probeerde, oordeelde de man dat zijn advocaat ‘waâhrdeloâs' Haags spreekt.

Hij werd uiteindelijk vrijgesproken, maar om verdere spraakverwarring te voorkomen biedt Bral het korps korting op het nieuwe Groen-Geile Boekie aan. Ook geeft hij tijdens een cabaretmarathon in de Groningse schouwburg een Haagse taalles.

Anoniem @ 16:40 | link |