Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

16.10.08

Twee zielen, één gedachte

Ik geef college aan de Universiteit van Amsterdam en ben soms verrast door redeneringen van studenten. Zoals na de bespreking van een toets - over spelling, taalregels en interpunctiegebruik - die ik onlangs gaf.

Twee studenten - vriendinnen ook - komen na de bespreking naar mij toe. Beiden hadden een spellingsfout in een voorgelegde zin ontdekt en deze ook verbeterd. Maar hun argumentatie voor de verbetering was niet correct. Per saldo zouden ze daarom een halve punt in plaats van een hele punt voor deze ‘vraag’ hebben moeten krijgen. Eén van beiden heeft echter een heel punt gekregen. Dat is dus niet terecht. Wat nu te doen? Die halve punt te veel weer aftrekken? ‘Ja, dúh, natuurlijk niet, zij moet er een halve punt bij krijgen’. Verrassend, toch?

Marian Pijnenburg @ 07:25 | link |