Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.10.08

Opleiden betaalt zich terug in hogere transfersom?

Een kort bericht uit de nieuwsbrief van Leren in Organisaties:
"Een kleine tachtig procent van de Nederlandse HR-managers verwacht dat werkgevers over tien jaar transfersommen betalen voor het overnemen van talentvolle medewerkers."

Net als bij voetbal
Bedrijven blijken steeds meer moeite te hebben om met name getalenteerde en goed opgeleide werknemers te werven en te behouden. Talent en opleiding worden daarmee steeds kostbaarder. Een manager vergeleek het met de voetbalwereld, waarin een club investeert in spelers en de spelers dan contractueel vastlegt voor enige jaren. Wordt het contract voortijdig verbroken door de speler dan is een transfersom op zijn plaats. Op dit moment hanteren bijvoorbeeld organisaties die piloten opleiden dit model.

Wat is jouw transfersom?
Misschien hebben we over tien jaar dan ook personeelsadvertenties (op het net natuurlijk) waarin werkgevers een maximale transfersom bieden of CV's waarin sollicitanten vermelden tegen welke transfersom ze bij een andere organisatie kunnen werken.

Willem Hendrikx @ 12:07 | link |