Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.10.08

"Je moet de dag niet prijzen voor het avond is."

Aldus sprak Wouter Bos vandaag, en daarbij had hij het natuurlijk over de, op dit moment, positieve ontwikkelingen in de kredietcrisis. Dit gezegde kwam mij zeer bijbels over, maar of het nu wel of niet uit de statenbijbel komt is onduidelijk. Wikipedia noemt geen vindplaats en de online concordanties op de bijbel zijn niet zo uitputtend als je zou wensen. Wie zet de concordantie van Abraham Trommius eindelijk eens online? Handig voor al de 'luie' Neerlandici die geen zin hebben de hele statenvertaling door te spitten.

De vraag is of dit gezegde, in de kern pessimistisch, een handige uitspraak is voor een minister van financiƫn, die geacht wordt het negatieve sentiment in de aandelenhandel en de kredietcrisis te beteugelen.

Labels: , , ,


Willem Hendrikx @ 12:02 | link |