Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.9.08

Vergeet de lichtkrant, welkom verkeersvriendelijkheid!

Schreef mijn collega Jan vorige week nog over zijn lichtkrantbehoefte; ik kwam erachter dat je deze helemaal niet meer nodig hebt. Althans, als iedereen het voorbeeld volgt van de ultieme verkeersvriendelijkheid die vorige week vertoond werd op de A4.

In mijn kleine autootje reed ik op de tweede baan van links. Zoals gewoonlijk - bepaalde personen in bepaalde auto's hebben altijd het idee dat je mijn autootje met minstens 40 km/h verschil moet inhalen - werd ik ingehaald door een veel mooiere auto. En behoorlijk afgesneden.

Ik toeterde, waarna de betreffende automobilist even zijn hand op stak als verontschuldiging. Ik besteedde hier weinig aandacht aan en reed verder. Te weinig, klaarblijkelijk. De automobilist kwam namelijk naast mij rijden en maakt met allerlei handgebaren duidelijk dat hij:
  • wilde weten of alles in orde was.
  • oprecht spijt had van zijn vergissing.
  • mij nog een fijne reis wenste.

Daarna reed hij verder. Mij vol verwondering achterlatend. Ik stel voor dat we allemaal een cursus non-verbale verkeersvriendelijkheid bij deze man gaan volgen. Dan hoeven we ook geen lichtkranten aan te schaffen.


Karin @ 10:01 | link |