Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.9.08

Red de talen!

Het is tijd voor actie om de voorgenomen uitkleding van de taal- en cultuurstudies aan de Universiteit van Amsterdam te voorkomen. Er bestaan vergevorderde plannen om het aanbod dusdanig af te breken, dat een onacceptabel niveau over zal blijven. Teken de petitie om te laten weten dat je het niet eens bent met de plannen van de afdeling Taal- en Letterkunde van de UvA.

Dit lezen we op www.reddetalen.nl, de site van een actiecomité onder leiding van Erik Schoonhoven, waarin verder onder anderen Hella Haasse, Arthur Japin en Antoine Bodar zitting nemen. Volgens hen staan de taal- en cultuurtudies aan de UvA zo onder druk dat culturele verschraling, slechte en zeer basale beheersing van een andere taal dan Nederlands of Engels en armoede van bijvoorbeeld literaire vertalingen op de loer liggen. Schoonhoven lichtte ook in het NRC onder de titel No eh pardone, can you speak Dinglish? zijn zorgen toe. Maakt u zich ook zorgen?

Henri @ 15:20 | link |