Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.9.08

Lichtkrant

Hoe communiceer je met je medeweggebruikers? Ik heb daar nogal eens behoefte aan, en eerlijk gezegd niet om ze vriendelijk goeiendag te zeggen. O ja, vaak genoeg wil ik iemand voor laten gaan op een kruising ofzo, maar dat kan ik met een handgebaar of lichtsignaal wel af.

Soms wil je echter andere dingen berichten. Bijvoorbeeld: "Ik heb liever niet dat u achter mij gaat zitten kleven", "Ik vind het fijner als u mij niet afsnijdt" of "Sorry, maar u verblindt mij door uw grote licht aan te hebben". Om die snel en precies over te brengen, is er toch vaak taal nodig.

Daarom ga ik twee lichtkranten in mijn auto plaatsen, 1 voor (in spiegelschrift!) en 1 achter. Met de volgende vriendelijke doch dringende teksten ingeprogrammeerd:

- Niet kleven, zak hooi
- Groot licht uitzetten, onnozelaar
- Niet afsnijden, gevaarlijke gek
- Koplamp kapot, sukkel
- Ik had voorrang, ploert
- Blijf op je rijstrook, halve gare

Dat zal ze leren.


Johannes @ 21:31 | link |