Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

29.9.08

Dagelijks gebruik
Noem het gerust beroepsdeformatie. Maakt me weinig uit, maar gebruiksaanwijzingen bekijk ik met andere ogen. Afgelopen weekeinde voor het eerst sinds weken de houten vloer eens gesopt. We hadden bij de leverancier een speciaal zeepje gekocht. Niet goedkoop, zo'n 15 euro voor een litertje, maar dan heb je ook wat, dachten we.

De gebruiksaanwijzing meldde: 'Ideaal voor het regelmatig of dagelijks reinigen van uw geoliede vloer...' En verder: 'Vul twee emmers met 10 liter handwarm water. Voeg aan een van de emmers een kwart liter zeep toe...' Er volgde verder nog een dweil- en sopinstructie die ik u zal besparen. Waar het mij om gaat is de combinatie van regelmatig of dagelijks reinigen en een kwart liter zeep. Stel dat je kiest voor de tweede optie, dagelijks, dan heb je elk jaar zo'n 365 x 0,25 liter zeep nodig. Alleen om de vloer te dweilen! Niet alleen een behoorlijk belasting voor het milieu, maar ook voor het huishoudbudget: zo'n 1.400 euro per jaar.

Opnieuw blijkt het een zinvol advies: test gebruiksaanwijzingen uit en laat ze lezen door een kritische gebruiker. Die zal dit soort onzin onmiddellijk schrappen of laten aanpassen.

Paul @ 10:25 | link |