Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

4.7.08

Namedropping

Henri werkt bij Hendrikx Van der Spek. Karin werkt in de communicatie. Annelies is adviseur.

Namedropping kan overtuigend zijn, maar dan moet je wel aansluiten bij de naam van je doelgroep. Uit onderzoek blijkt namelijk dat namen een belangrijke rol spelen bij aantrekkingskracht. Als je iets van je eigen naam herkent, ben je eerder geneigd tot actie over te gaan. Een onderzoek met enquêtes toont aan dat mensen deze eerder terugsturen als de afzender een naam heeft die op hun eigen naam lijkt.

Een ander voorbeeld: je hebt een grotere kans een beroep te kiezen, als je het in verband kunt brengen met je naam. In Amerika is onderzocht dat er relatief gezien veel meer 'Dennissen' 'dentist' zijn dan 'Jerry's' of 'Walters'. Een Amerikaanse tandarts heeft zelfs 82% meer kans om Dennis te heten dan een willekeurige andere naam te hebben.

Dit is slechts één van de prikkelende resultaten uit het boek Overtuigingskracht van Goldstein, Martin en Cialdini. Het boek bevat vijftig geheimen over beïnvloedingstechnieken. De vraag is nu natuurlijk wel: hoe gaat de naam van uw nieuwe product voor uw klant heten? Snelle server voor een klant met de naam Simon of Doelgerichte databank voor een klant met de naam Danny?

Karin @ 12:44 | link |