Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.6.08

Donen, derken, deven

Dat moet u komen doen in Emmen en wel in de nieuwe wijk Delftlanden. Deze ‘bewust vervreemdende tekst’ moet ons een beetje ‘plagen’. En dan moeten we, volgens het reclamebureau, gaan denken: ‘Wat is dit, waar gáát dit over?!’ En als we daar dan achter zijn, dan gaan we met zijn allen vanuit de Randstad lekker naar Emmen verhuizen. Want daar is het rustig en groen en ze hebben er een woningbouwproject en een Dierenpark en een spraakgebrek! Wie kan dat weerstaan?

Beetje plagen? Wat een onzin! Het bevestigt alleen alle vooroordelen die Westerlingen toch al hebben. Ook Google snapt het Emmense dialect niet: Bedoelde u don en derks deven? De spellingchecker komt met: doen, deken en teven. Bonen, zerken en teven? Honen, kerken en beven?

Maar houdt u van dust, duimte en droen? Ga dan donen, derken en deven in Demmen.

Anoniem @ 11:40 | link |