Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.5.08

Rust

Ik was dit weekend in Frankrijk (daar is het rookverbod in cafés al ingevoerd, ik had het gevoel een paar maanden vooruit te springen in de tijd, maar dat terzijde) en bezocht daar onder andere Jumièges. Dat is een heel klein dorp met een oude abdij. Van de abdij zijn eigenlijk alleen nog wat ruïnes over, maar juist dat aspect geeft het geheel natuurlijk een mysieke uitstraling.

Rustgevende dingen zijn het, ruïnes van abdijen. Je gaat in het gras zitten kijken naar zo'n ding. Je gaat bedenken hoe het er als geheel uitgezien heeft en wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen eeuwen. De abdij van Jumièges stamt al uit de 10e eeuw. Heel wat monniken hebben daar dus een godvruchtig leven doorgebracht.

Overigens is de abdij nu een ruïne omdat hij in de 19e eeuw als.... steengroeve heeft gediend.


Johannes @ 13:51 | link |