Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

16.4.08

2.0?

De tweede fase van ontwikkelingen op het web, zo kunnen we web 2.0 samenvatten volgens Wikipedia. Maar welke impact dat direct op mij als bezoeker gaat hebben? Ik ben nog niemand tegengekomen die mij concreet kan vertellen wat ik met web 2.0 opschiet. Althans, tot vorige week.

De VPRO zond vorige week een interessante documentaire uit over Web 2.0. Na de aflevering ben ik op zoek gegaan naar een antwoord op de vraag: wat is de invloed van web 2.0 op mij? Ik kwam uit bij Dick Hardt. De eerste die mij op een simpele manier kon uitleggen, wat er verandert voor mij.

Identity 2.0: geen oneindige lange rijtjes met wachtwoorden, gebruikersnamen en inlogcodes. Dat doet de computer allemaal voor mij. Met één muisklik kan ik ervoor kiezen om mijn Bol-voorkeuren beschikbaar te stellen aan Amazon of mijn netwerkrelaties zichtbaar te krijgen in een ander netwerk dan Linkedin.

Het klinkt fantastisch. Hoewel ik bij dit soort zaken wel altijd een beetje een 'Big Brother'-gevoel krijg. Hopen dus dat het niet zo afloopt als politiek 2.0. Rita heeft haar site immers al uit de lucht moeten halen en moeten afschermen.


Karin @ 13:29 | link |