Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

7.3.08

For who, Jack Nicholson?

Zou het de doorslag hebben gegeven voor Hillary? Het hoogtepunt uit een nieuwe week verkiezingen in de VS is de testimonial van Jack Nicholson: “There is nothing on this earth sexier, believe me gentlemen, than a woman you have to salute in the morning.” En zo is het maar net. Of toch niet?

In de testimonial zien we verschillende filmfragmenten uit de carrière van Nicholson. Aan het einde zien we hem als kolonel in A few good men. De uitspraak van Jack is een stijlfiguur waarbij hij spanning verhoogt. Hij voegt woorden toe. Eigenlijk zegt hij: 'There is nothing sexier....tadadadadadada (je publiek zit op het puntje van de stoel, 'wat zou het zijn?')...than a woman you have to salute in the morning.'

Maar dat ook Jack de realiteit van de verkiezingen niet kan ontkennen, blijkt uit een ander filmpje. En opnieuw met een punchline aan het einde. Ditmaal eentje waarin Hillary's "zwakste punt" wordt uitgespeeld: 'Do you think God knew what he did when he created women? Or do you think it was just one of his minor mistakes, like tidal waves or earthquakes?'

We gaan het zien, in augustus. Of eerder.

Karin @ 14:13 | link |