Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

21.3.08

De week van...

De week van Claus. Vanwege woensdag vreesden we vanmiddag ineens de crash van een computer. Al onze PC's en laptops zijn namelijk vernoemd naar schrijvers. Mijne heet Pessl. Ze is een beetje een vreemde eend in de bijt, want het rijtje bestaat verder uit grootheden als Camus, Vonnegut en Reve. Maar geen Claus. Die had ons in 2003 als laptop al verlaten.

En de week van... Pasen. Het woord komt van 'Pesach' uit het Hebreeuws. Via het Aramese Pascha hebben wij er Pasen van gemaakt. En daarbij horen dan Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag. En eieren. Met Pasen eten we er gemiddeld twee per persoon.

Eieren is trouwens ook een woord met geschiedenis. 'Ei' had lange tijd als meervoud 'eier', net zoals 'kinder' het meervoud was van 'kind'. In de loop van de tijd werd 'eier' gezien als enkelvoud (morfologische herinterpretatie). Vandaar dat het meervoud veranderde in 'eieren'. We noemen dit een stapelmeervoud. U gaat de komende dagen natuurlijk actief aan de slag met deze stapelmeervoud, maar voordat u uw eieren kookt of bakt, moet u even uw eieren achterhalen. Daarna kunt u dan het spel spelen met Tante Tok.

We wensen u in ieder geval fijne paasdagen!

Karin @ 12:16 | link |