Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

14.2.08

Taal van de liefde

Hoeveel mensen twijfelden gisteren over hun eerste woorden? Waarschijnlijk vernemen we morgen of volgende week van de TNT Post het aantal verstuurde Valentijnskaarten. Maar die eerste woorden, die spreken jaarlijks tot de verbeelding.

Ik weet niet of Jaap de Jong vandaag ook weer opgeroepen is als deskundige. Hij heeft onderzoek gedaan naar koosnaampjes en wordt hierover sindsdien regelmatig bevraagd op 14 februari. Zijn conclusies: als anderen meeluisteren, kiezen we voor standaardvormen (schat of lief) en als we alleen zijn, worden we creatiever. De lijst met koosnaampjes blijkt bovendien oneindig lang en thematisch indeelbaar. En zelfs voor niet-schrijvers blijven de vondsten de moeite van het bekijken waard.

Karin @ 10:09 | link |