Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

17.1.08

Communiceren met kinderen

Zeg niet tegen je kind dat je trots op hem bent, want dan leert hij dat hij bevestiging moet zoeken bij zijn ouders in plaats van bij zichzelf. Zeg liever: ‘Je kunt trots op jezelf zijn’- zo maak je je kind minder afhankelijk van jouw oordeel.

Deze tip is afkomstig uit de opvoedmethode How2talk2kids, dinsdag besproken in de Volkskrant. Een andere tip: geef beschrijvingen om je kind te prijzen, want dan wordt hij zich bewust van wat hij allemaal kan. Dus niet: ‘Wat een mooie blokkentoren’ maar bijvoorbeeld ‘Wat een kleurrijke blokkentoren.’

Ik weet het: er is veel studie aan voorafgegaan, en ook bij coaching van volwassenen worden dit soort principes gehanteerd. Maar toch … Ik zeg liever: ‘Wat goed zeg, wat een prachtige toren!’

Linda @ 16:33 | link |