Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

9.1.08

Clinton - Obama 1-1

De Amerikaanse verkiezingen zijn spannender dan ooit. Na Iowa heeft New Hampshire voor een verrassing gezorgd. Hillary is er ondanks alle verwachtingen in geslaagd om op gelijke hoogte te komen met Barack. De daadwerkelijke Democratische winnaar zal op 5 februari bekend worden.

Voor de verkiezingen heb ik twee filmpjes bekeken waarin de kandidaten zich introduceren. Het filmpje van Obama bestaat uit verschillende momenten uit zijn leven voorzien van korte, idealistische teksten. Bill is de verteller van Hillary's filmpje: hij beschijft haar leven en wat ze allemaal gedaan heeft.

Opnieuw wordt Bill dus ingezet als testimonial. Het is een hartverwarmend verhaal. De oud-president geeft aan dat zijn vrouw echt de beste kandidaat is. Maar ergens begint het te knagen. Het is allemaal wel heel lief, knap, goed, trots etc. Wellicht dat dit filmpje desondanks toch veel betekent voor Hillary's campagne: Bill Clinton is immers een man waar Amerikanen geen genoeg van krijgen.

In Nederland krijgen we er ook geen genoeg van, althans van de verkiezingen. Mijn radio meldde even voor middernacht dat de media niet alleen meer aandacht aan de verkiezingen besteden, maar dat Nederlanders zelf ook massaal informatie op internet zoeken. Een groot succes is Kieskompas. Hierop kun je zelf bepalen met welke kandidaat je de meeste standpunten deelt. En, wie moet er dan voor u winnen?

Karin @ 09:56 | link |