Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.1.08

2007: jaar van de aap

U kunt nog stemmen op uw favoriete televisiemoment van 2007. Maar de meeste lijstjes over afgelopen jaar zijn inmiddels verschenen. In deze lijsten bleef de aanwezigheid van één figuur opvallen: de aap Bokito.

Voor Marc-Marie Huijbregts was hij het favoriete televisiemoment, Jan Jaap van der Wal besprak hem in zijn oudejaarsconference en de Volkskrant besteedde een pagina aan hem, in een bijlage over de bijzondere dagen van 2007.

Het hoogtepunt: Bokitoproof is het mooiste nieuwe woord van 2007. Het heeft 'comadrinken' en 'klimaatneutraal' verslagen. De betekenis van Bokitoproof is overigens breder dan het incident op 18 mei: 'bestand tegen (de gevolgen van) vernielzuchtig gedrag (van dieren) en vandalisme (van mensen)'.

De vraag is natuurlijk welk dier in 2008 onze lijstjes gaat domineren. Krijgt Bokitoproof een waardige opvolger? Iets met ratten zou dit jaar toepasselijk zijn. 2008 is volgens de Chinese astrologie namelijk het jaar van de rat. In hoeverre dat iets te betekenen heeft, is de vraag. 2007 is immers het jaar van de aap geworden, en niet van het varken.

Karin @ 11:10 | link |