Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

28.12.07

Nederlandstalig aftellen

Op het moment van schrijven zijn we de 1000 nog niet gepasseerd. Maar u bent vast wel aan het aftellen. Als het niet de Top 2000 is, dan zijn het wel de dagen van 2007 of de minuten die u nog moet werken op deze laatste vrijdag van het jaar.

Slechts vier Nederlandstalige nummers staan bij de beste vijfentwintig in de lijst:
Boudewijn de Groot- Avond (2)
Amazing Stroopwafels - Oude Maasweg (16)
Boudewijn de Groot - De vondeling van Ameland (22)
Guus Meeuwis - Brabant (25)

Het lijkt wel alsof we - op het eerste nummer na - alleen mooie Nederlandstalige liedjes kunnen schrijven over plaatsen. Nederland is dus toch een mooi land. Misschien moeten we dat mooie in 2008 vaker buiten die plaatsen zoeken. Dan hebben we volgend jaar een grotere Nederlandstalige vertegenwoordiging. En een betere dan de Amazing Stroopwafels, want niet alleen hun naam is half-Engels.

Karin @ 16:01 | link |