Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

5.12.07

Koploper zonder het zelf te weten

Vandaag trof ik bij mijn dagelijkse bezoek aan Marketingfacts.nl een lovend artikel aan over een bedrijf dat al zijn medewerkers online heeft geplaatst. ‘Koplopers’ worden dit soort bedrijven genoemd.

Merken gaan ‘mensen verenigen in plaats van producten’. Klanten en medewerkers zullen zich daardoor meer betrokken voelen bij het merk. ‘Alle bedrijven zullen hun medewerkers online zetten. Of het nu een reisorganisatie is, een sportschoenenfabrikant, een fabrikant van geneesmiddelen, een doe-het-zelfhandel of telecomoperator.’ Ja, je zou bijna denken dat het hier om een heuse revolutie gaat!

Bij mijn weten zijn er bedrijven die hun medewerkers al jaren online hebben staan. Hier bij Hendrikx Van der Spek zijn wij al tijden online te bewonderen onder het kopje ‘Mensen’ en bij enkele conculega’s is ook een kopje ‘Medewerkers’ op de site te vinden.

Onze persoonlijke pagina’s worden goed bezocht en dragen bij aan de informele en persoonlijke uitstraling die bij ons past.

Gijs Oomkes

Nadja @ 16:23 | link |