Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

13.12.07

Europacommunicatie

Het kabinet kan er geen genoeg van krijgen: door het land toeren om met burgers te communiceren. Na de 100-dagentoer gaan onze bewindslieden nu met een roadshow door Nederland. De Volkskrant meldt vandaag dat ze cafés en kantines gaan aandoen, hopelijk begeleid door de NOS. Het doel is Europa gespreksonderwerp te maken. Maar het is geen 'propagandashow'.

Fijn dat het kabinet opnieuw met de burger gaat communiceren. De aanpak lijkt me echter niet ideaal. Het zinnetje 'met de burger communiceren' bezorgt me al jeuk. Ik zie Wouter en JP zitten bij de plaatselijke voetbalclub tussen de supporters met hun biertje. Wat wordt de openingszin: 'Ook in Italië voetballen ze'?

Het blijft wel een mooi scrabblewoord: Europacommunicatie. Kan Van Dale het alvast opnemen in het woordenlijstje van 2008?

Karin @ 09:39 | link |