Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.12.07

Clinton of Oprah?

Testimonials domineren momenteel de campagnes in de Amerikaanse verkiezingen. Publieke en belangrijke figuren geven aan op wie je moet stemmen. Hillary kan natuurlijk vanaf dag 1 rekenen op een belangrijke getuige, maar Obama heeft sinds kort Oprah op zijn hand. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt McCain nu steun van een andere, mogelijke kandidaat: Lieberman.

Een goed testimonial moet deskundig en geloofwaardig zijn. Als Bill Clinton praat over het presidentschap, is dat geloofwaardiger dan Louis van Gaal die zich presenteert als nieuwe multimediadeskundige. Bill heeft immers ervaring. Oprah is een overtuigende kandidaat door zinnen als 'En daarom vind ik dat ik, voor het eerst in mijn leven, iets moet doen' en 'Maar nu is het heel persoonlijk. Ik ben hier omdat ik overtuigd ben van wat Barack Obama allemaal kan doen voor Amerika.'

Wie de Amerikaanse verkiezingen ook gaat winnen, qua campagne is het in jaren niet zo spannend geweest. Niet alleen strijden de Democraten en Republikeinen en hun onderlinge kandidaten, maar ook Clinton en Oprah staan tegenover elkaar. En dat maakt deze campagne een strijd van twee Amerikaanse boegbeelden. De winnaar wijzen we na 4 november aan.

Karin @ 10:11 | link |