Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

19.11.07

Zilveren Knuffel

Afgelopen zaterdag was het dan zover: honderden kinderen en ouders stonden 's nachts bij de boekhandels om een exemplaar af te halen. Alle kranten wijden er een bericht aan. De Volkskrant had zelfs een voorpagina en een interview. Bij mij werd Harry Potter zaterdagochtend thuis afgeleverd.

Nu het boek uit is, wil ik een lans breken. Ik weet: vertalers blijven onbekend. Ze staan in de schaduw van de echte auteur. Wat Wiebe Buddingh met deze succesvolle reeks kinderboeken heeft gepresteerd, is echter meer dan een vertaling.

Daarom roep ik op tot een eerbetoon aan Wiebe Buddingh. Dit jaar moet er naast de Gouden Zoen ook een Zilveren Knuffel worden uitgereikt. En de winnaar van die Zilveren Knuffel is Wiebe Buddingh. Want zijn omarming van het origineel heeft geleid tot iets moois. Iets heel moois.

Karin @ 12:13 | link |