Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

15.11.07

No mail today

Je kunt nog beter stoned zijn dan de hele dag e-mails ontvangen, aldus een artikel in de nrc next van gisteren. Want als je continu gestoord wordt door e-mails en telefoontjes, daalt je IQ nog sterker dan wanneer je regelmatig blowt. Onderzoek aan de University of London toonde in 2005 al aan dat een informatieoverload een IQ-daling kan veroorzaken van meer dan 10 punten.

Andere gevolgen van ‘infomania’ zijn slapeloosheid en verslaving – sommige mensen checken hun mail wel 30 tot 40 keer per uur. En natuurlijk lijdt de economie eronder: na een onderbreking duurt het zo’n kwartier voor je je weer helemaal kunt concentreren op het werk waar je eigenlijk mee bezig was.

Om dit alles tegen te gaan, hebben sommige Amerikaanse bedrijven ‘no e-mail Friday’ ingevoerd. Voor de meeste Nederlanders is zo’n mailloze werkdag nog onvoorstelbaar. Want: wat moet je dan de hele dag doen?

Linda @ 12:01 | link |