Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

27.11.07

Google

Nee, dit is geen reclame of anti-reclame voor Google. Wat heb je immers nog aan reclame nodig als je eigennaam een werkwoord is geworden. Dat heeft Yahoo toch verkeerd gedaan. Je kan toch niet zo lekker Yahoo-en als Googlen.

In een vakblad voor reclamemakers staat een rubriek Tam Tam. Daarin wordt aan een reclameman/-vrouw een aantal vragen gesteld. Dat zijn vragen zoals: wie is de beste in het vak, welke commercial moet van de buis, wat staat er op je Ipod en in welke auto rijd je. Die vragen zeggen overigens al heel veel over de mensen in het vak.

De vraag die er voor mij altijd uitspringt is deze: Hoe vaak google jij jezelf? De antwoorden variëren van heel veel tot nooit. Maar het gaat niet om het antwoord, maar om de vraag. Hoe Vaak Google Jij Jezelf?

Eigenlijk heel griezelig. Want je weet niet wat je kunt verwachten. Geen hits? Dan besta je niet. Heel veel hits? Zo kijk eens aan, die is pas populair. Welke website? Oh nee, toch niet die vage club.

Ook een beetje gênant. Welk mens gaat nou op zoek naar zichzelf op internet? Doen gewone mensen dat? Of alleen ijdeltuiten? Misschien straks even, als niemand kijkt…

Jeanine Reuver

Marleen @ 14:01 | link |