Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

19.10.07

Vrijdag nieuwsdag


Bond voor het vloeken

De Bond tegen het vloeken bestaat 100 jaar. In die 100 jaar is het vloeken stevig toegenomen. Je zou dus denken opheffen die bond, maar nee hoor de dames en heren zien er alleen maar een motivatie in om de volgende honderd jaar er weer extra stevig tegenaan te gaan. Ik zou het roer 180 graden omgegooid hebben. Vloeken helpt namelijk. Bijvoorbeeld op het werk. Het lucht lekker op en bevordert de solidariteit. Maar vloeken tegen klanten - wat volgens mij nog het meest oplucht - blijft dan weer verboden. Afijn, oordeelt u zelf. Ik ben vanaf vandaag voorzitter van de Bond voor het vloeken. Ik ga met Rita het land in, dat helpt ook goed bij het vloeken.De handleiding
Als liefhebber van natuurijs vond ik dit een interessante handleiding: hoe maak je glashelder ijs? De natuur kan het, dus waarom wij niet. Het glasheldere ijs op de meren wordt ook wel zwart ijs genoemd. Dat is niet helemaal juist want het is helder als glas. Door de donkere ondergrond lijkt het zwart. Je hebt ook wit ijs, dat is wit omdat er lucht ingevroren is. Het licht dat er opvalt raakt daardoor verstrooid verstrooid.

Glashelder ijsblokjes maken voor de vrijdagmiddagborrel is een fluitketeltje van een cent. De truc is de lucht uit het water te koken. Kijk maar!

Max Dohle @ 03:07 | link |