Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.10.07

Vrijdag Nieuwsdag

Bewegen
De Denktank sport, bewegen en arbeid geeft werkgevers advies om het personeel meer te laten bewegen. Velen zitten de hele dag stil van de voordeur, in de auto, in de lift, achter het bureau. Wat zijn de adviezen? Plaats de koffiemachine en de printer zo ver mogelijk weg van het personeel. Ook het parkeerterrein moet op minstens een paar honderd meter van de ingang liggen. Dat is nog wel haalbaar: gewoon ruilen met een ander bedrijf. En dan komt iedereen te laat. Dat brengt me wel in herinnering dat ik eens wat minder moet gaan bewegen. Trouwens Churchill zei: "als ik last krijg van de aandrang om te gaan bewegen, ga ik op de bank liggen wachten tot het over is."

Handleiding voor kantoorboeven
Deze man laat zien hoe je een robuust cijferslot openmaakt met een paperclip. Enkele jaren geleden al liet een Amerikaan zien hoe je het zogenaamd beste fietsslot van de VS met een ijzerdraadje openkreeg. De fabrikant reageerde te defensief en het was gedaan met de productie.

Max Dohle @ 01:11 | link |