Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.10.07

Milieuvriendelijk googelen

In mijn ochtendkrant werd ik gewezen op de site Blackle. Deze milieuvriendelijke versie van Google zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt. In plaats van een wit scherm met gekleurde letters zie je een zwart scherm met witte letters.

Blackle heeft twee doelen: energiebesparing en bewustwording. De makers geloven dat ieder beetje energiebesparing helpt. Daarnaast willen ze gebruikers bewust maken van wat ze zelf kunnen doen om het milieu te sparen.

Er zitten twee nadelen aan het googelen via Blackle. Allereerst staan de milieuvriendelijke items voorop. Voor het initiatief is het begrijpelijk, maar voor de bezoeker is het niet ideaal. Daarnaast staat bovenin niet het totaalaantal hits, maar het aantal dat per pagina weergegeven wordt. Hierdoor lijkt het of Blackle minder zoekresultaten heeft dan Google.

Ondanks deze nadelen is Blackle een leuk initiatief. Het voelt een beetje als de oude DOS-schermen als je zoekoverzichten bekijkt. En wie weet: straks googelen we allemaal in zwart-wit.

Karin @ 09:57 | link |