Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

22.10.07

Laatste Huzare(n)stukje?

19 december is het weer zover; het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De tekst voor dit taalkundige evenement wordt meestal ruim van tevoren geschreven, zo ook dit jaar. Dit jaar heeft Jan Wolkers getekend voor het dictee dat veel Nederlanders en Belgen tenenkrommend voor de buis doet zwoegen. En Jan Wolkers zou de tekst ook op eigen wijze dicteren aan het dicteeminnende publiek. Ware het niet dat Jan Wolkers afgelopen vrijdag op 81-jarige leeftijd is overleden.

Wat nu? Gebruiken we de tekst wel of niet en zo niet, wie schrijft dan een nieuwe tekst? Of zien we het Groot Dictee als laatste eerbetoon aan de grote schrijver? Het antwoord moet van de weduwe van Jan Wolkers komen. Eén ding is zeker, we zitten waarschijnlijk wel vast aan de dicteerstem van Philip Freriks, want het is niet meer gelukt de stem van Jan Wolkers op band te krijgen. Hoe het afloopt? U ziet en hoort het woensdag 19 december om 20.30 uur.

Marleen @ 15:05 | link |