Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.8.07

Geen tv

In de vakantie keken wij geen televisie. Dat beviel zo goed dat we besloten hebben om thuis ook geen televisie meer te kijken. In het begin hadden we toch een beetje heimwee. Vooral naar dat ene programma. Maar dat programma bleek iedere keer op een ander tijdstip te beginnen, ondanks de aankondiging in het programmablad. Wij werden daar heel onrustig van. De ene keer begon het om half, dan om 10 voor half, dan om 5 over half en soms wel om kwart over. We werden gedwongen om de reclameblokken te kijken omdat we anders het begin zouden missen. Die stress hebben we niet meer.

Er blijft nu veel tijd over. Zo heb ik gisterenavond de schuur opgeruimd. Terwijl iedereen om acht uur naar het journaal keek, gooide ik de kledingzakken naar buiten. (Om ze vervolgens weer terug te zetten, maar dan op een véél betere plaats.) Het was heel plezierig om de schuur op te ruimen, niet alleen omdat ik het me al heel lang had voorgenomen en het nu eindelijk ook deed, maar ook omdat ik een hoop oude bekenden tegenkwam: boeken en cd’s. Zo vond ik tussen oude kabels en kapotte kerstversieringen een boek van Herman Hesse, Siddharta. Oudere lezers kennen het boek misschien wel. Een klassieker. Om half tien zat ik op de bank en sloeg de eerste bladzijde open. Wat viel me op? Het was eigenlijk niet zo best geschreven..Zo zie je maar: zonder televisie kom je toch tot hele belangrijke inzichten.

Jeanine Reuver

Max Dohle @ 14:20 | link |