Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

18.6.07

Zoek je een date? Leer spellen!
Weer iets geleerd: goed spellen kan je helpen bij het daten, het online daten wel te verstaan. Marcelino Lopez van de datingsite www.relatieklik.nl heeft er verstand van. En hij is nog lollig ook! Maar of hij zelf zo succesvol is? Zoek de fouten…..

Vermeit taalfoutu en slorhrdighede
Het klinkt misschien oppervlakkig, maar veel mensen reageren niet positief op spelfouten of verkeerd taalgebruik. Het geeft geen positieve eerste indruk. De ontvanger kan het ten onrechte interpreteren als onverschilligheid of dommigheid. Vooral in de eerste mails is het goed om daar extra aandacht aan te schenken. Als spelling niet je sterkste kant laat dan iemand je profiel kort bekijken en corrigeren. Misschien heb je iemand in de buurt die jouw teksten kunnen corrigeren? Als je dyslexie hebt is het ook moeilijk een foutloze boodschap te schrijven, maar je kunt het wel van tevoren melden bijvoorbeeld. De meeste mensen zullen daarvoor begrip hebben.

Anoniem @ 10:56 | link |