Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

26.6.07

Zingt u mee?

Geweldig nieuw project van het Meertensinstituut: de Liederenbank! Sinds 1986 wordt er aan gewerkt en nu is ie dan sinds afgelopen vrijdag online op www.liederenbank.nl Wat u daar vindt? 125.000 (!) liederen van de middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, waaronder liefdesliederen, spotliederen, geuzenliederen, psalmen en geestelijke gezangen, sinterklaas- en kerstliedjes, werkliederen, straatliederen, moordliederen, volksliederen, kinderliederen etc. Van elk lied is vermeld: de beginregel, de titel, de wijsaanduiding (waarmee de melodie kan worden gevonden), het refrein, de strofevorm en trefwoorden waarmee de inhoud kan worden doorzocht. Van enkele tienduizenden liederen is ook de tekst beschikbaar en in veel gevallen ook originele audio-opnamen. Kortom: uren plezier voor het hele gezin!

Henri @ 11:34 | link |