Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

1.6.07


Hou toch eens op met communiceren!

Overkomt u dat ook wel eens, dat u thuiskomt na een dag werken en onder het eten gebeld wordt door een telewerker die u iets probeert te slijten? Mag ik spreken met de heer ...? Is dit een geschikt tijdstip? Heeft u interesse in …? Meestal komt het bij mij niet zover, want bij de eerste zin kap ik dit soort gesprekken af met: "Ik hou niet van telefonische verkoop", wat de meeste telecolporteurs wel afschrikt. Hoewel er ook tussen zitten die daartegen bestand zijn en glashard ontkennen dat ze iets verkopen, om vervolgens je een cadeautje aan te bieden waar weer een abonnement aan vastzit. Zoals degene die een half jaar geleden op deze manier aan mij een UPC Mediabox wilde slijten. Ik brak het gesprek met een ferm "geen interesse". Om vervolgens enkele maanden later ongevraagd een mediabox thuisgestuurd te krijgen (net als vele, vele anderen in het UPC-jachtterrein).
Laatst ging het anders: ik was overdag thuis. Een telewerker belde. Ik gaf mijn standaard antwoord. Tot mijn verbazing zei de mevrouw aan de lijn dat ik me dan moest aanmelden bij Infofilter.nl. Een geweldige tip die ik gelijk heb opgevolgd. Ben benieuwd naar het resultaat, want de 4 – 6 weken voordat dit verzoek in werking treedt zijn nog niet verstreken…

Lucien @ 11:58 | link |