Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

20.6.07

De gemeente Sortering
Hebt u daar ook zo'n hekel aan: van die reclameboodschappen en aanbiedingen die ongevraagd via de fax binnen komen rollen?
Van minibrommers, uitzendbureau's voor senioren, fullcolour copiers tot waterautomaten geregeld worden we er mee lastig gevallen. Nog afgezien ervan dat ze je behoorlijk op kosten jagen; al die faxen worden immers afgedrukt op ons papier en met behulp van onze toner.
Onlangs ontvingen we een fax van 'MKB-search' over vermelding van onze gegevens in de Gemeente Sortering. Naam, adres, telefoonnummer, et cetera waren al vast ingevuld en rechts ervan was een vakje met daarin wat stippellijntjes voor eventuele wijzigingen. Ik werd verzocht dezelfde dag nog het formulier ingevuld terug te sturen of te faxen naar nummer 084 – 712 94 99. En: 'Voor deze actie met het tegoed jaar, dient u ook bij geen wijzigingen deze fax te retourneren.' Ik hoefde slechts mijn naam in te vullen, te dateren en mijn handtekening te zetten.

Bijna had ik dit ook gedaan. Adresvermelding, MKB: dat klinkt allemaal redelijk vertrouwd, nietwaar?. Alleen de "gemeente Sortering"?? Zoals u waarschijnlijk weet zijn wij al sinds jaar en dag gevestigd in de gemeente Bussum en dus niet in de gemeente Sortering. Foutje in de adresgegevens? Eerlijk gezegd had ik nog nooit van de gemeente Sortering gehoord. Maar misschien had ik het samengaan van een aantal Drentse plattelandsgemeentes over het hoofd gezien en ik besloot het voor de zekerheid maar even op te zoeken. Wie schetste mijn verbazing toen het intikken van 'Gemeente Sortering' mij vrijwel linea recta leidde naar een waarschuwingsdienst van Horeca Nederland! MKB-Search blijkt helemaal niets met MKB Nederland te maken te hebben. Verre van dat: Horeca Nederland verwoordt het op hun site nog redelijk netjes, maar in feite gaat het om een firma handelend in "List en bedrog".

Ik keek nog eens goed naar wat ik in mijn argeloosheid bijna had ondertekend:
'Middels ondertekening van deze fax verklaart u kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met deze opdracht en onze algemene voorwaarden.' En:
'Indien de ondertekenaar niet dezelfde persoon is als de geadresseerde, verklaart de ondertekenaar bevoegd vanuit functie te zijn of te handelen namens de geadresseerde.'
Deze opdracht? Welke opdracht? Wel, ik had bijna opdracht gegeven om onze bedrijfsgegevens te vermelden op de "Gemeente Sortering". Voor deze dienstverlening brengt MKB-Search een vergoeding van € 800 euro in rekening (excl.). Welk een aanbod!! Hier past maar een tegenaanbod bij: gratis vermelding van de gegevens van MKB-search op de site van de Gemeente Oplichting:
MKB Search
Mauritsstraat 32
1623 JV HOORN NH
t: 0229-210235
(bron: www.hotfrog.nl/Companies/MKB-Search).

Paul @ 09:20 | link |