Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

2.5.07

Vernieuwde stic.nl, nu nog beter!

Gaarne vragen wij uw aandacht voor… ta, ta, ta, taaaa! de vernieuwde site van STIC, de Studiekring voor Technische Informatie en Communicatie, http://www.stic.nl/!

STIC? Nooit van gehoord
Toch is het een van de oudste verenigingen op het gebied van technische communicatie. STIC wil een platform bieden voor contacten tussen iedereen die werkt als specialist in technische communicatie, of u nu bijvoorbeeld schrijver, illustrator, trainer, onderzoeker of manager bent.

Daarnaast wil STIC de bekendheid van technische communicatie vergroten. Een goede zaak, want elke ‘technisch commentator’ - dat woord wil bij mij niet echt wennen ;) - maakt regelmatig mee dat hij moet uitleggen wat hij of zij nu precies doet en kan. Hoe technisch ben je bezig? Wat houdt het communicatieve in? Is het vlees, vis of vegetarisch of van allemaal een beetje?

STIC maakt zich ook sterk voor onderwijs op het gebied van technische communicatie. Nauw betrokken bij STIC zijn dan ook de communicatiefaculteiten van de Radboud Universiteit en de Universiteit Twente. Verder vertegenwoordigt STIC Nederland op dit vakgebied in het buitenland.

STIC organiseert jaarlijks een aantal evenementen, zoals de STIC-conferentie en de Week van de technische communicatie:
 • De conferentie vindt dit jaar op 15 juni plaats in Utrecht en is toegankelijk voor alle belangstellenden. Het gaat dit jaar over onderzoek en praktijk binnen de technische communicatie. Wat betekent wetenschappelijk onderzoek voor de praktijk? En op welke manier kan de praktijk het onderzoek voeden?
 • STIC-leden kunnen in het najaar een bezoek brengen aan diverse bedrijven die iets bijzonders willen laten zien tijdens de Week van de technische communicatie. Een leuk kijkje in de keuken!


Stic.nl
Genoeg over STIC, nu de site zelf.

Plus:
 • Het is een overzichtelijke site. De teksten lezen prettig, de pagina’s zijn niet te lang en de navigatie klopt, zoals je ook wel mag verwachten.
 • Leuk is dat er een apart deel is gereserveerd voor leden van STIC met bijvoorbeeld artikelen, oproepen, verslagen en downloads.
Min:
 • Ik vind de site een beetje kaal. Er mogen best meer illustraties op.
 • Er zijn nog wat schoonheidsfoutjes, zoals opsommingstekens die niet overal kloppen.
 • Sommige onderdelen zijn nog een beetje magertjes. Zo blijkt een overzicht van opleidingen en literatuur op het gebied van technische communicatie nog niet aanwezig te zijn.


Er zijn dus naast de nodige goede punten ook wat mindere. Maar het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de STIC-leden kennende, verwacht ik dat deze binnenkort wel gladgestreken zullen zijn.

Voordelen van een STIC-lidmaatschap

 • U onderschrijft het belang van het goede imago van technische communicatie en u presenteert uzelf aan de buitenwereld als professional.
 • U ontvangt vier keer per jaar Tekstblad. Dit tijdschrift besteedt aandacht alle vormen van tekstuele communicatie. (Een goedkoper lidmaatschap zonder Tekstblad is ook mogelijk.)
 • Als STIC-lid hebt u recht op korting bij congressen, conferenties en workshops van zusterorganisaties, zoals STC (Society for Technical Communication).
 • U krijgt een stem op internationaal niveau. STIC is lid van INTECOM en TC Europe, de overkoepelende organisaties voor verenigingen voor technische communicatie in Europa en daarbuiten.

Lucien @ 09:46 | link |