Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

12.5.07

Slecht nieuws uit Pandora's Box

Regelmatig luisterde ik achter mijn computer naar muziek van het Music Genome Project: www.pandora.com. Het is een website waarop je opgeeft welke muziek je voorkeur heeft, waarop de site vervolgens een selectie geeft van muziek die daar op lijkt. Dankzij Pandora heb ik al veel muziek en muzikanten 'ontdekt', waar ik nog nooit van had gehoord.

Maar helaas, onlangs kreeg ik de volgende elektronische slechtnieuwsbrief:

Dear Pandora Visitor,
We are deeply, deeply sorry to say that due to licensing constraints, we can no longer allow access to Pandora for most listeners located outside of the U.S. We will continue to work diligently to realize the vision of a truly global Pandora, but for the time being we are required to restrict its use. We are very sad to have to do this, but there is no other alternative.
Ja, wat moet je hier nu op zeggen. Langzaam krijgt de industrie blijkbaar weer meer greep op internet. Met dit kortzichtige besluit worden muzikanten en luisteraars gedupeerd, en snijdt de muziekindustrie in haar eigen vingers. Want dankzij Pandora heb ik regelmatig muziek aangeschaft.

Willem Hendrikx @ 09:54 | link |