Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

8.5.07


Handige tabbladen
Met Microsoft Explorer 7.0 open je tabbladen in plaats van vensters. Zo kun je gemakkelijk meerdere url’s tegelijk openen. Je krijgt de Explorer 7.0 standaard bij MS Vista, maar je kunt hem ook gratis downloaden bij Microsoft als je nog XP hebt. Ik kreeg op een gegeven moment een berichtje daarover, dus heb ik het vernieuwde wonder uitgeprobeerd. Het resultaat? Overwegend plussen, maar ook een minnetje.

Leuk Als je op een Favoriet klikt, opent deze in een nieuw venster. Klik je met de middelste muisknop op de Favoriet, dan opent deze in een nieuw tabblad. Dus staan er minder vensters open.


Leuker Maak in Favorieten een nieuwe map, noem hem Dagelijks of iets vergelijkbaars, en plaats daarin alle Favorieten die je elke dag opent. Bij mij zijn dat onder andere Google, een online woordenboek, mijn webmail en natuurlijk hvds.nl. Als je op het pijltje in de map klikt, worden alle adressen tegelijk geopend.

Nog leuker? Toch een beetje vervelend Als je alles tegelijk wilt afsluiten, klik je op het rode kruisje in de rechterbovenhoek van je Explorer-scherm. Dan krijg je de melding: “Wilt u alle tabbladen sluiten?” Klik dan eens eerst op ‘Opties weergeven’ en schakel ‘Deze tabbladen openen als ik Internet Explorer de volgende keer gebruik’ in. Het resultaat is als beloofd. Alleen moet je dan eigenlijk nooit een tabblad willen sluiten zolang je aan het internetten bent, anders krijg je steeds die melding “Wilt u alle tabbladen sluiten?” terwijl je alleen dat ene tabblad wilt afsluiten. Dit overkwam me toch steeds, dus heb ik uiteindelijk maar op ‘Dit tabblad niet meer weergeven’ geklikt. Exit optie. Nu gooit Explorer alle tabbladen meteen dicht en klik ik weer op Dagelijks als ik ze weer wil openen.


Lucien @ 16:52 | link |