Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

11.4.07

To wilf or not to wilf…

Wilfing: een al ouder fenomeen op internet heeft een naam gekregen. To wilf is een afkorting voor ‘What was I Looking For?’ Het verwoordt het urenlang surfen over het internet, waarbij de surfer uit het oog verliest waar hij eigenlijk naar op zoek was. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 25% van de internetgebruikers omgerekend zo’n twee dagen per maand doelloos over internet surft en tijd verdoet met ‘wilfen’.

Maar wat is er zo vreemd aan wilfen? Is wilfen niet gewoon een variant op het bekende zappen voor de tv? Een manier van ontspannen voor mensen die even geen zin hebben om na te denken, maar lekker willen wilfen van site naar site zonder echt doel? Is het erger dan een tijdschrift pakken en er gedachteloos in bladeren? U mag het zeggen...

Marleen @ 14:40 | link |