Hendrikx Van der Spek

Bureau voor bedrijfscommunicatie

Weblog

23.3.07

Vrijdag nieuwsdag


Verboden te klikken

Het is wetenschappelijk vastgesteld dat onzekere mensen websites lezen met de hand op de muis. Nee, niet boos worden nu, het was maar een grapje. Maar hoe goed kun je de verleiding eigenlijk weerstaan om niet te klikken? Don't klick is een interface - vormgeving en navigatie - waar je niet meer hoeft te klikken. Nou ja, een keer dan om de interface te starten. Daarna kun je navigeren zonder klikken. Muisbewegingen doen het werk. Dat is best even wennen en als je naar de statistieken kijkt zie je ook dat bezoekers de neiging om te klikken toch niet goed kunnen onderdrukken. Navigeren is wel wat onrustiger vind ik op deze site, maar het is beslist een mooi experiment, zinvol of niet.

Niet alles hoeft zinvol te zijn. Neem bijvoorbeeld deze handleiding: hoe haal je een kurk uit een lege fles. De zin van deze handeling ontgaat me volkomen, maar het is wel mooi om naar te kijken en inventief.Prettig weekend en druk de kurk er nog maar eens in!

Max Dohle @ 10:27 | link |